Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Speelvoorzieningen

De dorpsraad wil op korte termijn duidelijkheid over speelvoorzieningen op het dorp. Op dit moment hebben we de mooiste speeltuin van Zuid-Beveland in Nieuwdorp maar deze speelvoorziening is alleen vanaf april tot oktober open. Dat betekent dat we ieder jaar een halfjaar geen speelvoorzieningen hebben voor de jeugd. In Nieuwdorp zijn voldoende plekken aanwezig waar met een paar kleinen ingrepen voldoende speelgelegenheid kan worden gecreerd. Wij willen op korte termijn met de betrokken partijen om de tafel om het probleem aan te pakken.

De dorpsraad zet zich al een tijdje in om speelvoorzieningen voor de jeugd gerealiseerd te krijgen maar op de een of andere manier verloopt de communicatie met de betrokken partijen niet gestructureerd genoeg.

Diverse bewoners zijn in groepsverband of op eigen houtje bezig om e.e.a. voor de jeugd gerealiseerd te krijgen. De dorpsraad heeft het probleem al een paar keer aangeslingerd bij de gemeente maar tot dusver wordt er alleen maar gepraat.

Wat is er tot dusver gebeurd:

De dorpsraad heeft een aanvraag gedaan voor speeltoestellen buiten de speeltuin. De gemeente heeft aangegeven dat alle speeltoestellen op Nieuwdorp in samenwerking met de speeltuin worden geplaatst. De speeltuin die - begrijpelijkerwijs - niet de menskracht heeft om deze apparaten te onderhouden en vreest voor vandalisme heeft hier geen trek in.

Diverse jongeren hebben een brief geschreven aan de burgemeester om het probleem van het trapveldje in het park aan de Hertenweg opgelost te krijgen. Het veldje waar in het verleden voetbalgoals stonden is door paardenhoeven zodanig bewerkt dat het niet als trapveldje te gebruiken is. De gemeente ziet het niet zitten om het te egaliseren.

Het plan voor een crossbaan waarvoor RenB wonen een bijdrage heeft toegezegd wordt niet door de gemeente gedragen. De gemeente heeft hiervoor een aantal geldige argumenten die volgens ons op te lossen zijn.

De dorpsraad heeft een bijdrage voor een pannakooi plan toegezegt gekregen van RenB wonen. Deze voetbal voorziening zou in onze beleving op het voormalige JOP terrein geplaatst kunnen worden maar we hebben als we uitgaan van zelfwerkzaamheid nog een gat in de begroting van dik 1000 euro.

De gemeente heeft een aantal andere plannen die tot op heden niet met ons besproken zijn. Voordat we straks ineens over een speelvoorziening zitten waar we niet om hebben gevraagd willen we via overleg met de betrokkenen kijken hoe we een voor iedereen aanvaardbare oplossing kunnen creëren

Copyright © 2016. All Rights Reserved.