Dorpsraad Nieuwdorp

Facebook Image

reactie@dorpsraadnieuwdorp.nl

Parkeren

We krijgen de laatste tijd nogal wat opmerkingen binnen over parkeren. De dorpsraad is geen politie en zal geen boetes uitdelen of gesprekken aangaan met inwoners over hun parkeergedrag. In Nieuwdorp is het gewoon mogelijk om met elkaar te praten. En dat kan ook bij ergernissen. Ga niet met een kwaaie kop bij iemand op- en aanmerkingen maken. De kans is groot dat de boodschap niet aankomt en de kans dat een constructieve oplossing wordt gevonden is in zo'n geval beduidend kleiner.

Mensen parkeren graag dicht bij huis. De redenen hiervoor varieren van aangeboren luiheid tot en met het hebben van waardevolle spullen in de "bedrijfswagen". Als er dicht bij huis geen plekken zijn dan zoekt men alternatieven die op zich logisch zijn maar die toch overlast kunnen veroorzaken voor anderen.

De meest gehoorde ergernissen zijn het parkeren op stoepen en in bochten

  • Parkeer zoveel mogelijk in de buitenbocht. Parkeren in binnenbochten zorgen ervoor dat het je geen overzicht meer hebt en dus op de gok de auto's moet passeren.
  • Parkeren mag niet binnen 5 meter van een kruissing. Ook hier geldt hetzelfde, een auto in de bocht ontneemt het overzicht.
  • Parkeren mag niet op de stoep. (mensen die slecht ter been hebben er moeite mee om met rollator/rolstoel of lopend steeds stoep op en af te moeten om auto's te ontwijken. Parkeer langs de stoep en niet op de stoep.

Als ik mijn auto op de stoep zet deed ik dat altijd met de reden dat de rijbaan dan breder bleef...ik vergat daarbij wel de gebruikers van de stoep.... Als je zelf goed ter been bent is dat een logische redenering...Doe net als mij en denk er voortaan even over na.

Hans van Dam

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.